Geschiedenis

Geschiedenis

WZC Cecilia is reeds meer dan 50 jaar een begrip in het centrum van Alken Ter Koest. Het is gegroeid uit een initiatief van de Zusters Augustinessen van Sint-Truiden.

In 1953 werd kasteel d'Erckenteel aangekocht door de Zusters Augustinessen. De eerste zusters namen er hun intrek op 4 april 1956. De eerste bewoner werd opgenomen in juni 1956, een bejaarde dame uit Alken. In datzelfde jaar werden er nog 15 senioren gehuisvest.In de periode van 1970 tot 2003 breidde het rusthuis uit tot de huidige bezetting van 87 plaatsen. In 2003 werden er ook 30 serviceflats gebouwd. De uitbreiding van de inkom, burelen, kiné en ergozaaltjes dateren dan weer van 1998. In 2010 opende het erkend dagverzorgingscentrum met 5 plaatsen zijn deuren. Inmiddels zjin we volop bezig met een nieuwbouw die begin 2021 zijn deuren zal openen. Deze nieuwbouw, in het centrum van Alken, wordt gebouwd ter vervanging van ons huidig gebouw en zal plaats bieden aan 33 bijkomende serviceflats.

Het woonzorgcentrum is vandaag uitgegroeid tot een moderne zorgcampus waar we verder willen bouwen en nieuwe initiatieven  ontwikkelen aangepast aan de huidige maatschappelijke noden en in de geest van de Zusters Augustinessen waarbij waarden en normen centraal staan.

Kerstmarkt in wzc Cecilia!

Op woensdag 11 december organiseren wij onze jaarlijkse Kerstmarkt. Vanaf 14u is iedereen van harte welkom!   Kom zeker langs voor de mooiste Kerststukjes, handmade in het woonzorgcentrum. Tombola, kerstkaarten, enz… zijn verkrijgbaar.In onze cafetaria bieden we

Lees meer
Gloednieuwe zorgcampus ‘Kouterman’ in Alken!

    Kouterman. Zo heet de nieuwe zorgcampus die straks naast het sport- en recreatiedomein De Alk zal verrijzen. Dat maakte de gemeente Alken en Integro VZW vandaag bekend tijdens de eerstesteenlegging van het project. De campus wordt hét centrale verzamelpunt

Lees meer